måndag 10 december 2007

Det är mycket nu...

Liten & STOR

Hubbis med sin nya kompis Almendra!

Hon är så himla liten jämfört med honom. Men hon väger ca 1,5 kg och det tycker jag är en alldeles utmärkt vikt för en 13 ½ veckas hona, och större lär hon bli...hon äter som en häst, snabbt och mycket. Hon har t.o.m lyckats få Hubbis att börja äta lite annat än bara sitt torrfoder, han har faktsikt varit väldigt kräsen. Men nu när han fått lite konkurrens, så kan inte ens han låta bli att smaka på allt gott som bjuds...snutt-gubben.



Visst är hon fin lilla Mendra!!!
Ursäkta all kattsand som ligger på golvet, men syrran hade precis fyllt upp en ny kattlåda med sand...och ni vet ju hur det brukar se ut efter det. av någon konstig anledning är det ju som bäst att krafsa i NY sand.






Jag gillar hennes fina öron...mums...sen har hon en superfin profil och massor med täckhår. Ska bli spännande att se hur det går för henne och hennes syskon på Alfakattens utställning i helgen.


Visst har hon gulliga tassar, särskilt den högra som är lite "rosa", en riktig liten "tjej". De matchar varandra bra hon och Hubbis. Hon med sitt otroligt feminina uttryck och han med sitt matcho-utseende!!!


Ja, det var det roliga som hänt den senaste tiden.
Det som är mindre roligt är att vi under ca 2 veckors tid har haft kraftiga problem med vårt avlopp i badrummet. Takarbetarna hade klantat sig riktigt ordentligt genom att "tappa" ner en stor träpinne rätt ner i avloppet, vilket resulterade i att allt vatten som använts av oss och våra grannar har kommit upp i vårt badrum...uuuuuiii! Så fyra gånger på en vecka har de varit här och spolat avloppet innan de bestämde sig för att gå ner med en kamera för att se vad det var som utlöste det hela, det var då de hittade träpinnen...till slut.


Det var nog värst den första gången, då rann vattnet till slut över tröskeln och ut i hallen...inte roligt alls. Fick bygga barikad av alla våra handdukar för att "skitvattnet" skulle hålla sig på ovanvåningen. Vi har nämligen två våningar, där badrum, hall och sovrum ligger på det övre planet och vardagsrum och kök där nere. Så jag behöver väl knappt nämna vilken panik jag fick när vattnet började forsa ut i hallen, då nästa instans hade blivit trappan ner till vardagsrummet...oooh vilken fasa!


Men det är inte över än....när de skulle gå ner med kameran så var de tvungna att skruva loss toalettstolen och till vår stora "glädje" så bara fortsätter den att läcka ut vatten...suck. De har varit här under dagen för att föärsöka åtgärda problemet, men icke. Så nu är toaletten (vår enda) avstängd tills vidare. När de skulle stänga av vattnet så upptäckte dem att avstängningsmanicken sitter inne i ett "uthyrt" källarförråd, som ingen har nyckel till, hur sjukt som helst.


Varför måste detta hända just nu???
Jag har ju varit hemma i ca 2 år innan, men precis när jag börjar min utbildning, då jäklar kommer det. Jag har även haft en hel del andra planer på gång, kattungar, ev en ny katt. Men nu vågar man ju knappt blinka eller gå hemifrån överhuvudtaget och med tanke på hur mycket vatten som forsat här, så finns det ju stor risk för vattenskador mm. Så man får väl förbereda sig på ett par månader med byggfläktar och annat skoj.


VAD DÅ JUL????



3 kommentarer:

Vildhjärtas sa...

Stackars dig Sissi! När vi flyttade hit hade vi en märklig fläck i köket på vårt trägolv.. Den var mörk och växte liksom o till slut så upptäcktes att det var avloppsvatten från toan uppe som läckte ut på hela golvet.. Uuuuuurrrrrkkkk!!! Halva väggen sågades bort, allt golv i vår hall o köket slets bort och vi levde med alla katter o ungar på betonggolv i två månader.. Precis innan jul för tre år sen.. Suck... Allt går, men kul är det inte!
Ha det gott!
kramar från Malin

Vildhjärtas sa...

Ps Glömde ju skriva att Mandelflickan ser alldeles bedårande vacker ut, vilken skönhet!! Henne gillar jag! Ds

Skogkatter sa...

Ja du!! hoppas att du eller rättare sagt dom har fårr ordning på röran som klantars......på taket fixade ;-)

mandra påminner om Adidas tycker jag--jättesöt----kul att äntligen Hubbis har fått drag under galocherna
Kramisar & trevlig lucia på er/yvonne